Son Dakika Haberleri
TEŞEKKÜRLER Deprem Bölgesine Yardım Yapan Tarım Şirketleri
6 Şubatta gerçekleşen büyük depremden sonra tüm ülke olarak deprem bölgesine ve depremzedelere yardım etmek amacıyla seferber olmuş durumdayız. Elbette yardımların dinimizce gizli yapılması gereken hayırlardır. Ancak bu gibi birlik beraberlik ile birbirimizi teşvik etmemiz gereken durumlarda yardımların paylaşılması doğru kabul edilebilir. Bizde deprem de yardıma koşan Tarım Şirketlerini unutmamak adına tarihe not etmek istedik. Yazımız da hangi şirketin ne kadarlık bir destekte bulunduğunu ulaşabildiğimiz kadarıyla paylaşacağız.
Ülkemiz de çok fazla tarım şirketi bulunduğundan dolayı elbette unuttuğumuz, gözümüzden kaçan firmalar olacaktır. Yorum kısmında veya bize ulaşarak unuttuğumuz firmaları bildirirseniz eklemekten şeref duyarız.
Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allahtan Rahmet, kalanlara acil şifalar ve sabırlar diliyoruz. BAŞIMIZ SAĞOLSUN!
Teşekkürler ZİRAAT BANKASI
Ziraat Finans Grubu, deprem bölgesine 35 MİLYAR liralık dev bir destek paketi açıkladı.
Ziraat Finans Grubu AFAD’a nakdi olarak 21 MİLYAR liralık bağış yaptı.
Teşekkürler TARIM KREDİ KOOPERATİFLERİ
Türkiye genelindeki pek çok şubesinde gübre, yem ve gıda ürünlerinin uygun fiyatlı satışını yapan Tarım Kredi Kooperatifleri; depremin ilk günlerinde bile kazazedeleri yalnız bırakmadı… Temel gıda ve hijyen ürünleri bulunan 60’dan fazla yardım tırını AFAD ile koordineli şekilde bölgeye yönlendirdi.
Teşekkürler KUBOTA
Traktör pazarının önemli bir markası olan Kubota, bayileri aracılığıyla deprem bölgesine 1.000.000 TL değerinde yardım yaptı. Bölge halkına su, gıda malzemeleri ve kışlık giyecek dağıtımı yaptı. Yardımları için teşekkür ederiz.
Kaynak Trakkulüp.com
Teşekkürler TÜMOSAN
Tümosan, çalışanlarının desteğiyle topladığı yardımları ve ekipmanlarını deprem bölgesine yönlendirdi. Özellikle forklift ve operatör desteğiyle en önemli açıklardan birisini kapattı. Fuar tırını bölgeye göndererek aşevi olarak hizmet vermesini sağladı. Konteynerların konulacağı alanın hazırlanmasında ekipmanlarıyla destek oldu. Depremzedelerin ısınmasında kullanılmak üzere sobalar üretti.
Kaynak Trakkulüp.com
Teşekkürler HATTAT
Hattat, Kahramanmaraş’taki deprem felaketinden hemen sonra Bartın’daki madende görevli, özel eğitimli ve donanımlı kurtarma ekibini Hatay’a gönderdi. Ardından Hattat Holding çalışanları ve Hattat ailesinin yardımlarını taşıyan bir tırı deprem bölgesine sevk etti. Arama-kurtarma, jeneratör, yeme-içme, battaniye, ısıtıcı, temizlik ürünleri, çadır kent aydınlatması, bebek ve çocuk ihtiyaçları, kıyafet ve telefon şarj imkanları gibi birçok konuda vatandaşlarımıza destek oldu. Bölgenin en büyük sorunlarından biri olan ısınmaya çözüm bulmak için en hızlı ve en basit yöntemlerle soba üretti ve deprem bölgesine gönderdi.
Kaynak Trakkulüp.com
Teşekkürler TOROS TARIM
Türkiye’nin önemli gübre tedarikçilerinden olan Toros Tarım deprem bölgesine arama-kurtarma ekipleri ve ağır iş makinalarını yönlendirirken; gıda ve hijyen malzemesi yardımı ve kazazedelere yemek dağıtımı yaptı. Gönüllü kurtarma ekibi ile pek çok kazazedeyi canlı olarak enkazdan çıkarmayı başardı.
Kaynak Trakkulüp.com
Teşekkürler ÇELİKEL
Çelikel, tüm enerjisi ve gücünü depremzedeler için konteyner üretmeye verdi ve tarım makinesi üreticilerini bu alandan üretim yapmaya davet etti. Çelikel’in bu girişimi ve çağrısı sayesinde pek çok firma, konteynerların üretimi için çalışmalara başladı.
Kaynak Trakkulüp.com
Teşekkürler TÜRK TRAKTÖR
Türk Traktör, deprem bölgesindeki elektrik enerjisi ihtiyacını karşılamak için 50 ve 60 kVA’lık mobil jeneratör üretti. Jeneratörleri, Adana’da yer alan geçici konaklama alanı ve Kahramanmaraş’ta yer alan sahra hastanesinde kullanılmak üzere sevk etti.
New Holland ve Case-IH’nin ülkemizdeki ortağı olan TürkTraktör Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve çevre illerle birlikte geniş bir bölgeyi etkileyen deprem felaketinin ardından vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere Adıyaman, Islahiye, Kahramanmaraş ve Hatay’a ulaştırdığı yardım tırlarına ek olarak; bayi, servis ve çalışanlarından gelen yardımlar ile hazırlanan bir tırı daha bölgeye gönderdi.
İş makineleri, operatörleri ve teknik destek ekibi de deprem bölgesindeki kurtarma çalışmalarına destek olmaya devam ediyor.
Kaynak Trakkulüp.com
Teşekkürler KAYSERİ ŞEKER
3 fabrikasıyla 1955’den beri şeker üretiminde yer alan Kayseri Şeker çalışmalarıyla örnek oldu… Onlarca gönüllüsüyle ve makinalarıyla beraber depremin ilk saatlerinin ardından arama-kurtarma faaliyetleri; çadır, hayvan yemi ve ihtiyaç maddeleri temini yapan Kayseri Şeker’e teşekkür ediyoruz.
Kaynak Trakkulüp.com
Teşekkürler ALPARSLAN TİCARET
Erkunt Traktör‘ün Gaziantep-Şanlıurfa-Kilis yetkili bayisi olan Alpaslan Ticaret depremin ilk gününden beridir afetzedeleri yanlız bırakmadı. Su, giyecek, gıda malzemeleri ve elektrikli soba gibi temel ihtiyaçları bölge halkına dağıttı. Yardımları için teşekkür ederiz.
Kaynak Trakkulüp.com
Teşekkürler MEMİŞOĞULLARI
Massey Ferguson‘un en aktif bayilerinden olan Memişoğulları, deprem bölgesinde bulunan Hatay’a 2 adet yardım tırı ve yakıt tankeri gönderdi. Yardımları için teşekkür ediyoruz.
Kaynak Trakkulüp.com
Teşekkürler ÜSTÜNLER TARIM
New Holland‘ın Ankara Polatlı ve Haymana yetkili bayisi Üstünler Tarım, deprem bölgesinde bulunan Hatay’a 1 adet yakıt tankeri gönderdi. Yardımları için teşekkür ederiz.
Kaynak Trakkulüp.com
Teşekkürler MEHMET ŞİMŞEKER
Klasik Massey Ferguson serilerini kendi dokunuşlarını da katarak üreten ve ihraç eden Mehmet Şimşeker, deprem bölgesinde zarar gören 285 serisi traktörlerin kaportalarını bedelsiz olarak karşılayacağını, kaportalarda kendi markasının asla yazmayacağını ve kaportalar teslim edilirken hiç kimsenin resminin ve isminin paylaşılmayacağını belirtti. Bu imkandan faydalanmak isteyen depremzedelerimiz [email protected] adresine hasar görmüş traktörlerinin resimleri atabilirler.
Kaynak Trakkulüp.com
Teşekkürler TÜSEDAD ve SENCER SOLAKOĞLU
https://www.instagram.com/p/CoxOhNzgKLL/
https://www.instagram.com/p/Cow6myYPW27/
https://www.instagram.com/p/Cot98yiP_Wb/
Teşekkürler ROTA YEM ve CENGİZ ÇAYLI
https://www.instagram.com/p/CoaNU7YDEpb/
https://www.instagram.com/p/CoZ0tDTjQGr/
https://www.instagram.com/p/CodB9ziAZQj/
https://www.instagram.com/p/Comc1dNgI_7/
Teşekkürler EŞREF ŞEKERLİ
https://www.instagram.com/p/CozIL_bjIli/
https://www.instagram.com/p/CouyHnTLtls/
https://www.instagram.com/p/CoYDkbRjidk/
https://www.instagram.com/p/CoZNr8xD0Q0/
Teşekkürler ORHUN TOPKAYA
https://www.instagram.com/p/CosKEX9NY44/
Son Dakika Haberleri
Yem Bitkileri, Hububat ve Dane Mısır Destekleme Ödemeleri Başladı
Yem bitkileri, dane mısır ve hububat destekleme ödemeleri 12.02.2021 saat 17:00 itibari ile çiftçilerin hesaplarına yatmaya başladı. Bakan Bekir Pakdemirli’nin açıklamasına göre; 1 milyar 262 milyon liralık destekleme ödemeleri dün akşamdan itibaren hesaplara yatırıldı.
TC kimlik numarası son hanesi;
4,6,8 olan çiftçiler ödemeleri 12.02.2021 saat 17:00
0,2 olan çiftçiler ise 19.02.2021 saat 17:00 den sonra çiftçilerimizin hesabında olacak.
“Hububat desteği çerçevesinde, 155 bin 179 çiftçimize yaklaşık 762 milyon 500 bin TL, Yem Bitkileri Desteği kapsamında, 226 bin 70 çiftçimize yaklaşık 500 milyon TL, bugün (12 Şubat) itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandı. Tüm bu ödemeler kapsamında çiftçilerimize yaklaşık 1 milyar 262 milyon TL ödeme yapılacaktır. Tüm çiftçilerimize hayırlı olsun”
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli
Çiğ Süt Desteklemesi Ne oldu?
Daha önce yapılan açıklamalarda çiğ süt desteklemelerinin de 12 şubat itibari ile hesaplara yatması planlanıyordu. Ancak son anda alınan bir kararla çiğ süt desteklemeleri iptal edildi. Bakan Pakdemirli’de açıklamasında çiğ süt desteklemesine dair bir açıklamada bulunmadı. Tahmini bilgilere göre ödemelerin yetiştirilemediği için iptal edildiği, haftaya cuma günü hesaplara yatırılma ihtimali olduğu düşünülüyor.
Son Dakika Haberleri
Yerli Elektrikli Traktörün İlk Görüntüleri Sızdırıldı
Herkesin merakla beklediği yerli elektrikli traktörün hakkında detaylar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Daha önceden ortaya çıkan bilgilerde 65-105-250 Hp beygir güçlerinde üç ayrı modelin ilk etapta üretileceği belirtilmişti. Şimdi de traktörün 65 Hp olan modeline ait olduğunu tahmin ettiğimiz prototip görseller ortaya çıktı. Gri ve Turkuaz renk seçeneklerinin olduğu görüntülenen model çoğu traktör sever tarafından beğenilmemişe benziyor. Belirtmek istiyoruz ki bu görseller kesin görseller değildir!
Ömer Kuloğlu’nun aktardığı bilgilere göre yakın bir zaman da traktörün lansmanının yapılacağı duyumları var. Lansman sonrası prototip üretimi ve test aşamalarını tamamlaması durumunda hızlı bir şekilde seri üretime geçilmesi bekleniyor.
Yerli Elektrikli Traktörün Fiyatı Ne Olacak?
Kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte traktörün dizel alternatiflerinden %10 ila %25 daha pahalı olacağı duyumlar arasında. Arada ki farkının yakıt tasarrufundan çıkarılacağı düşünülerek böyle bir plan yürütülmüş olabilir. Ancak umuyoruz traktör daha rekabetçi bir fiyat ile pazara çıkar. Bunun yanında Ziraat Bankası ve Tarım ve Orman Bakanlığının da üretimde rol aldığı göz önünde bulundurulursa fiyata ulaşma konusunda düşük faizli krediler, bakanlık tarafından sağlanacak hibe ve avantajlar gibi ciddi maddi destek paketleri açıklanacaktır.
İşte Yerli Elektrikli Traktörün Görüntüleri
Kaynak: Traktörmetre